ၾကက္ေၾကာ္သုတ္

ပါ၀င္သည့္ပစၥည္းမ်ား

ၾကက္ရင္အံုသား – ၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္ေၾကာ္အုပ္ဂ်ံဳမႈန္႔ – အနည္းငယ္
ဆလတ္ရြက္အေရာအေႏွာ – ပန္းကန္လံုး ၁ လံုးစာ
သခြားသီးအကြင္း – အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအကြင္း – အနည္းငယ္
ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္ – အနည္းငယ္
Mayonnaise – အနည္းငယ္
ေပါင္မုန္႔မီးကင္ – အနည္းငယ္
(စိမ္ရည္အတြက္)


ၾကက္သြန္ၿမိတ္ – ၁ ခက္ (ပါးပါးလွီး)
ခ်င္း – ၂ ျပား
ႏွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဟင္းခ်က္၀ိုင္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
သစ္ၾကံပိုးေခါက္အမႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု

မွတ္ခ်က္။    ။ ခ်က္နည္း- အသီးအ႐ြက္မ်ားသည္ အသုပ္ထဲတြင္ နယ္လိုက္ေသာအခါ ႏြမ္း၍ အခ်ိန္ၾကာလွ်င္ အနံ႔ထြက္တတ္သည္ကို သတိျပဴပါ။ ၎တို႔ကို ေဆးေၾကာၿပီးလွ်င္ ေရစစ္ထားရန္မေမ့ပါႏွင့္။

၁။ ၾကက္သားကို ေရေဆး၊ အေျခာက္ခံၿပီး အေျမာင္းကေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္ကိုက္ျဖတ္ပါ။ စိမ္ေရတြင္စိမ္၍ သမေအာင္ေမႊၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ နာရီ၀က္ခန္႔သိမ္းထားပါ။

၂။ စိမ္ေရလူးထားေသာ ၾကက္သားမ်ားေပၚတြင္ ၾကက္ေၾကာ္အုပ္ဂ်ံဳမႈန္႔ျဖဴးေပးပါ။

၃။ အိုးတစ္လံုးတြင္ ဆီတစ္၀က္ခန္႔ထည့္ၿပီး အပူေပးပါ။ မီးေအးေအးျဖင့္ ၃ မိနစ္ခန္႔ ၾကက္သားမ်ားကို ေၾကာ္ပါ။ မီးအသင့္အတင့္သို႔ျမင့္ၿပီး ဆက္၍ေၾကာ္ပါဦး။ ၿပီးလွ်င္ ဆယ္၍ဆီစစ္ထားပါ။

၄။ သံုးေဆာင္ရန္မွာ ေရေဆးထားေသာ ဟင္းသီးဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို ပန္းကန္ျပားေပၚတြင္ထည့္ၿပီး ၾကက္သားမ်ားကို အေပၚမွတင္ပါ။ Mayonnaiseကို အေပၚမွေလာင္းခ်ပါ။ ေပါင္မုန္ံမီးကင္ (သို႔) ေပါင္မုန္႔ေၾကာ္ကို အေပၚမွႏွံ႔ေအာင္ျဖဴးပါ။

http://www.shweo.net/recipe/index/view/id/2801

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: